Om blogging og et nyttårsforsett 2020

bøker

Jeg startet å blogge mars 2015. Etter dalende bloggaktivitet, vil jeg i gang igjen.

De to første årene publiserte jeg rundt 40 blogger pr år. I 2017 ble bloggene halvert til rundt 20. Så falt antallet dramatisk til to blogger i 2018. I 2019 ble det kun publisert fire. Læring gjennom jobb har tatt all tid, dvs. for mye tid. Jeg savner bloggprosessen.

Min motivasjon er delvis en arena for disiplin og læring. Ved å lese en bok og blogg om den på kort tid, tvinger jeg meg til å utvikle kunnskap og refleksjon om et emne. I tillegg er det trening i å lese og analysere 350 sider på kort tid. Hva er det viktigste jeg sitter igjen med og hvordan formulere det skriftlig på en drøy A4-side? Fra jeg leser første side til bloggen publiseres skal det gå maks åtte timer. Det er min greie. Jeg finner denne prosessen og utfordringen veldig tilfredsstillende.

Reskrivingen er ironisk nok det som tar mest tid. Fra første utkast til publisering, har jeg vært igjennom hele teksten mange ganger. Når tiden er ute, vet jeg at ytterligere reskriving vil gjøre teksten bedre, men antagelig bare marginalt bedre for de fleste lesere. Derfor er jeg komfortabel med å publisere. Perfeksjonisme er for ineffektivt og tilfører begrenset merverdi. Bra nok er nøkkelen.

Den andre grunnen til at jeg blogger er gleden av å dele noe jeg selv opplever meningsfylt. Om minst en person som leser bloggen får noe ut av den, blir jeg glad. Det er veldig hyggelig når det er mange, men antallet i seg selv er ikke det viktigste. Får jeg én kos tilbakemelding har jeg nådd målet.

Om jeg ser historisk på de drøyt 100 bloggene jeg har skrevet, er halvparten av bloggene inspirert av bøker jeg har lest om ledelse i vid forstand. I tillegg har jeg publisert rundt 15 blogger om hver av disse emnene:

  • ledelse, uten inspirasjon fra en gitt bok jeg akkurat har lest
  • perspektiv på livet i ulike faser
  • politikk og kommunikasjon, og da særlig om Hillary og den siste amerikanske valgkampen
  • kino- og teateranmeldelser

Nå har jeg satt meg som nyttårsforsett å publisere 15 blogger i 2020, og jeg trenger hjelp til å komme i gang igjen.

Hvilken av disse bøkene/emnene kunne du tenke deg å lese en blogg om? Alle tilbakemeldinger tas i mot med takk.

Godt nytt år 2020!

#blogging #læring #nyttårsforsett

Reklame

2 kommentarer om “Om blogging og et nyttårsforsett 2020

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s