Klippekort på den gode samtalen

skjevt-blikk-bilde

Savner du en erfaren og fortrolig person å sparre med? En samtalepartner som ser deg og virksomheten din utenfra? Kanskje ønsker du å utfordre deg selv litt ekstra i 2017?

I 2017 setter BiP dette i system og tilbyr klippekort (10 timer) og årsavtaler (retainer) på den gode samtalen. De er ikke begrenset til toppledere og ledere, selv om det fortsatt vil være kjernemålgruppen, men til alle som tror at jeg kan spille dem bedre.

Min erfaring er at flere og flere ledere foretrekker en personlig og fortrolig samtalepartner utenfor egen virksomhet. En person de kan møte jevnlig både på og utenfor kontoret, og i tillegg ringe 24/7 om stort og smått. Særlig de mest erfarne, som har brukt mange konsulenter oppigjennom og er litt lei av å betale store summer for tungrodde prosesser før de kommer til poenget. De har også ofte ”in house” ressurser selv til grovarbeidet. Det de ønsker er en erfaren senior utenfra de kan snakke fortrolig med. En såkalt ”trusted adviser”.

Gode samtaler krever også noe fra begge parter. De bygger på gjensidig respekt, nysgjerrighet og tillit. I en virkelig god samtale er begge åpne og motiverte til å lytte, virkelig lytte, og stille spørsmål hvor ingen spørsmål er dumme. Vissheten om at det er nødvendig og nyttig å vise sårbarhet og mot, for å få økt innsikt i det som betyr noe. Hvor det ikke handler om å ha rett, men om å spille en annen god. Hvor begge vet at det ikke finnes fasitsvar, og at målet derfor er økt innsikt for bedre beslutninger. En fortrolig samtale mellom to mennesker som stoler på hverandre, slik at alt kan snakkes om.

Jeg har oppigjennom vært med på å utvikle diverse strukturkapital, metoder, teknikker, analyseverktøy, prosessverktøy og maler. Jeg har også vært del av dyktige team av konsulenter, som lager lange PowerPoints med analyse, mål, strategi og tiltak som presenteres og overleveres.

Selv om disse kan ha nytte brukt på riktig måte, og jeg lager og bruker dem fortsatt innimellom, er det lite som matcher læringsutbyttet ved gode samtaler. Den gode samtalen er og blir det beste leder- og kommunikasjonsverktøyet.

Vi ønsker mer av det personlige, og tilsvarende mindre av det upersonlige. La oss gjøre ”business personal” ved å snakke mer og bedre sammen.

Ring eller send meg en melding på mobil 930 84 989, så tar vi en prat om jeg er den rette sparringpartneren for deg fremover.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s