Tallenes tale dagen før dagen

img_1542

Hillary leder med fem prosentpoeng i dag. Det er en historisk vanlig ledelse for den som vinner presidentvalget. Obama vant eksempelvis med fire prosentpoeng i 2012.

I januar i år var 40% positive til Hillary og 50% negative. Resultatene er helt identiske nå i valginnspurten. For Trump var 29% positive og 58% negative. Hans ”likability” har heller ikke endret seg mye. Det er fortsatt 29% som er positive, mens 62% er negative.

Det betyr at ingen eller få har endret mening om hvilken kandidat de liker og ikke liker etter all galskapen som har skjedd dette året. Ganske interessante observasjoner og tyder på forutsigbarhet i morgen.

Om Trump mot alle odds skulle vinne ville 33% i januar i år vært fornøyde, mot 34% nå. Om Hillary vinner, ville 43% vært fornøyd i januar og 43% nå. Det kaller jeg stabilitet. Vi endrer tydeligvis ikke meningene våre så lett. Det lover godt for Hillarys bedre tall.

Den som klarer å samle 270 valgmannsstemmer totalt, vinner valget. Den staten det snakkes mest om i dag er Michigan.

Her skal 16 av valgmannsstemmene gå til Trump eller Hillary. Det spesielle er at Michigan tradisjonelt er en demokratisk stat, ikke en vippestat. Men fordi Trump er nødt til å vinne minst en ”demokratisk” stat for å vinne valget, holder det ikke å drive valgkamp i vippestatene. Han går for Michigan. Derfor prioriterer både Trump og Hillary å dra dit i dag.

Aksjekursene raste oppover over hele fjøla i dag, etter at FBI annonserte at de ikke vil forfølge e-postsaken som involverer Hillary videre. Aksjemarkedet foretrekker Hillary som president, da hun vurderes som mindre risikabel enn Trump for markedet.

Latinamerikanerne har møtt opp i rekordantall i forhåndsstemmingen. De stemmer Hillary og utgjør til sammen 18 prosent av USA befolkning iht Pew Research Center.

Nærmere syv av ti velgere i USA er hvite og rundt 12 prosent er fargede. Sistnevnte gruppe knyttes det størst usikkerhet til.

I dag drar Hillary til tre stater: Michigan, North Carolina og Pennsylvania.

I kveld, kvelden før kvelden, samles tre stykk Clinton, to stykk Obama og to stykk superstjerner, i form av The Boss og Jon Bon Jovi, i Philadelphia på scenen. Hvorfor møtes alle de store Hillary-ressursene et sted, når de kunne spredd seg i ulike stater?

Fordi de vil vise USA symbolikken i at vi faktisk er ”stronger together”. At love faktisk trumfer hat. Med en stor valgkampfinale skal hele USA få se styrken, kjærligheten og samholdet de representerer. Smart move.

Tallenes klare tale underbygger Hillarys momentum.

I følge tallene står Hillary Clinton igjen som den klare vinneren i morgen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s