Vær deg selv. Alle andre er allerede tatt.

img_1244-3

I dag ble jeg så glad av å lese denne posten på Insta, fra en jente jeg aldri har møtt. Jeg kjenner ikke hennes historie, men hun utviser rollemodellatferd i ung alder.

Det inspirerer. Det er slikt mot til å vise sårbarhet og bryte med eget mønster, som bringer verden fremover.

Vi har alle bare kontroll over oss selv, men jo flere som gjøre som unge Silje, jo mer flyttes verden i riktig retning. I en sunn retning vi alle har et ansvar for å bidra til.

I løpet av det siste drøye året har jeg blitt kontaktet av mange, særlig unge jenter, som sliter med lav selvfølelse. Flotte jenter som av ulike grunner ikke ser hvor flotte de er. Sterke jenter som føler på presset på å se ut på en viss måte for å få mest mulig anerkjennelse og likes.

Som tror at de gjennom mange selfies på sosiale medier, med poseringer, duckface, naken hud, og ulike grader av fiksing på utseendet, vil få den ekte kjærligheten, anerkjennelsen og tryggheten inni seg de så inderlig søker.

Utfordringen er at det normalt er det stikk motsatte som skjer. Mange opplever økt ensomhet og utrygghet i den virkelige verden, bl.a. fordi det bildet de bygger på sosiale medier oppleves å være i kontrast til den de er i virkeligheten. Det hjelper ikke akkurat at selfiene er filtret og photoshoppet.

Gjennom et ønske om å først og fremst fremstå som sexy, tiltrekker de seg også de som primært er interessert i dem for akkurat det. At de garantert har mange andre kvaliteter forsvinner i utseendefikseringen.

Jeg har enda til gode å møte en jente som får økt selvfølelse av dette. Flere og flere føler seg tryggest alene på rommet sitt, gjemt bak sosiale medier.

Dette er en stadig økende samfunnsutfordring. Hva gjør denne utviklingen med kvinnesynet over tid? Og hva gjør den med de unge jentene, og guttene for den saks skyld, når de blir godt voksne?

De er fremtidens ledere, rollemodeller og maktepersoner. Vi godt voksne har et ansvar for å bidra til at dette ikke sklir helt ut. Vi kan ikke legge hele ansvaret på de unge.

Jeg har derfor tatt meg tid til å snakke med mange av dem det siste året. Jeg har sikkert brukt et sted mellom 100-200 timer på 1:1 samtaler.

Dette har vært BIPs utøvelse av samfunnsansvar i oppstartsperioden, fordi det for meg handler om å spille disse herlige jentene gode. Vi trenger dem på sitt beste når de blir voksne og skal styre landet vårt.

Enda viktigere, det er meningsfull tidsbruk.

Sitatet «Be yourself, everyone else is already taken» tilskrives ofte forfatteren Oscar Wilde, selv om ingen med sikkerhet vet om han sa dette. Uansett opphav, det er godt sagt.

Silje, du har i dag sendt et viktig og sterkt budskap til alle som følger deg på Instagram. Det er ikke uten grunn at du har fått masse umiddelbar og positiv respons på posten din.

Tusen takk. Om vi alle tar slike skritt, endrer vi verden sammen til det bedre.

#wecandoit #rememberwhatmatters #strongertogether

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s