Om å begynne på nytt

IMG_9661

Tankene går, her jeg ligger med influensa omringet av flytteesker.

Fingrene klør etter å pakke ut og komme i orden i rekordfart, for jeg liker ikke manglende oversikt og rot.

Jeg blir også litt stresset over kundeleveransene som hoper seg opp, for alle som kjenner meg vet at jeg liker å være i forkant, ha kontroll og helst alltid levere over forventning. Ikke rart jeg har litt utfordringer med å ligge nede.

Heldigvis for helsen har jeg to skilte foreldre, som på hver sin kant kjefter på meg hver gang jeg overdriver. Det har blitt mye kjeft gjennom årene.

Samtidig slår det meg at det er nettopp den egenskapen, den evige driven, som har bragt meg til det stedet jeg er i dag.

Jeg bestemte meg for en stund siden å bygge fase to i mitt voksne liv: ”Henriette 2.0”-versjonen.

Jeg fortsetter å dele noe av prosessen, fordi jeg vet at det er flere der ute som har det som meg. Om minst en person blir inspirert til å få ut fingeren og realisere noen av sine drømmer, er målet med delingen nådd.

Å bygge noe er en prosess som tar tid, for ingenting som er verdt noe kommer enkelt. Det gjelder uansett hva du skal bygge: En bedrift, et hjem, et forhold, en maratonløper eller deg selv.

Hva er det du drømmer om? Hvordan ser ditt drømmeliv ut noen år frem?

Jeg begynte med å tegne et fremtidsbilde 5-10 år frem i tid. Om jeg kunne velge akkurat hvordan jeg vil ha det, hvordan ser livet mitt ut da? Hva er de viktigste ingrediensene for bra livskvalitet, som er det ultimate målet?

For meg er de, i uprioritert rekkefølge:

 • Ha en inspirerende jobb, i tråd med verdiene mine, hvor jeg får brukt potensialet mitt basert på ledelse og kommunikasjon.
 • Jobbe friere. Styre hverdag og ferier mer. Ikke alltid måtte være fysisk fast på et kontor mandag-fredag og bare ta ferier når alle andre tar ferie. Kunne jobbe deler av året fra USA.
 • Være i et etablert, kjærlighetsfullt og voksent forhold med en som er bra for meg og jeg for henne.
 • Være i mitt livs form gjennom å leve sunt. Trene, sove nok og spise bra mat.
 • Ha råd til å gjøre det jeg vil, innen rimelighetens grenser.
 • Bo bra. Når jeg kommer inn døren hjemme, skal jeg tenke: ”Yes, her bor jeg.”
 • Ha skrevet en bok og ha en blogg.
 • Ha tid til familie og nære venner.
 • Være så harmonisk som mulig, være tilstede i nået og leve i ett med verdiene mine.

Jeg skrev ned listen, for det har en mental effekt. Jeg ser over den regelmessig, så jeg husker hvorfor. Om den inneholder et eller mange punkter, er ikke viktig, men de må være forenlige og helhetlige.

Deretter, hva skal til for å oppnå dette? Hva må jeg fortsette med, endre og begynne med nå, for å øke sannsynligheten for å nå målet?

De første delmålene:

 • Starte og bygge et selskap fra bunn av, slik jeg mener det bør være. Basert på de verdiene jeg står for, hvor jeg får jobbet med det jeg brenner aller mest for: Å spille andre gode gjennom ledelse og kommunikasjon. Jeg gikk ”all in”, BiP er startet og byggingen i gang. Check.
 • Endre hjemmet, så det blir «mitt». Valget sto mellom å flytte eller pusse opp den jeg bor i. Valget falt på det siste.  Jeg har akkurat flyttet inn igjen etter noen måneders oppussing. Rydding og skaffe møbler gjenstår, så jeg er på 95% check. Til sommeren har jeg levert 100% på denne.
 • Fortsette å leve sunt og vedlikeholde formen. Det har jeg gjort lenge, fortsatt med og har blitt en etablert livsstil. Check.
 • Fortsette med bloggen. Holde regelmessigheten oppe og lese en fagbok/artikkel i uken. Det har jeg gjort. Check.

Det er ikke mulig å lykkes på alle arenaer samtidig, så livet handler om prioriteringer.

Delmålene må tilpasses deg. Det er viktig å ha en realistisk vurdering av hva du har kapasitet til, ellers vil du alltid bli misfornøyd. Jo bedre du kjenner deg selv, jo enklere er det å finne skjæringspunktet mellom egen kapasitet og hårete mål.

Derfor har jeg måttet være bevisst hva som må på plass først, og i hvilken rekkefølge. Å starte et selskap, jobb, blogg, oppussing og leve sunt, er alle aktiviteter jeg har rimelig kontroll på selv. Det er kun opp til meg, hvor disiplinert og sulten jeg er. Derfor begynner jeg med dem for å øke mestrings- og check-raten.

Nå skal jeg fortsette å bygge Business is Personal. Jeg har vært utrolig heldig og fått en pangstart. Så langt har jeg fullt opp og ikke måttet ta en ”cold call”.

Men jeg er samtidig realistisk nok til å vite at det ikke er noen garanti for at det fortsetter. Jeg vet også at jeg er nødt til å levere og at hver kunde må bli fornøyd. For det er slik et selskap bygges. Gjennom fornøyde kunder som snakker pent om deg til andre, og også velger å bruke deg igjen. For verden er liten og vi lever av omdømmet vårt.

Du må være villig til å tjene mindre enn det du er vant til en periode, og jobbe hardere enn noen sinne, når du investerer i egen virksomhet. Jeg jobber mer enn jeg får betalt for og til en lavere pris enn jeg kunne gjennom etablerte selskap tidligere. Om jeg lykkes, så vil ”pay offen” komme først etter 3-5 år.

Det er for tidlig å si om Business is Personal har kommet for å bli, men jeg gir jernet og lever i håpet. For den som ikke risikerer noe, vinner aldri. Jeg jobber for å realisere drømmene mine. Det er verdt å risikere både penger og tid på.

Jeg er i ferd med å legge til et nytt delmål, nå som oppussingen snart er levert: Jeg skal ha et sosialt sommerhalvår. Det er på tide å lufte seg litt igjen med «hel ved» folk jeg kjenner og trives med. Mitt løfte til meg selv er å si ja til alt sosialt, gitt at jeg kan.

Endringer er ikke hokus pokus. Det er i livet, som på jobb. Det handler om å sette seg mål, legge en plan og gjennomføre den.

Det er selvsagt ingen garanti for at vi lykkes, men det beste vi kan gjøre er likevel å prøve helhjertet.

Så om du sitter med urealiserte drømmer, så hopp i det. Hva er du egentlig redd for? Hva har du å tape?

Så lenge du tar vare på helsen din, for uten den faller alt det andre, så klarer du deg. Sett deg konkrete mål du virkelig brenner for, legg en overordnet plan og begynn. Skritt for skritt. Ja, planen vil bli endret underveis, for det er sånn planer fungerer, men start.

Ikke si ”en dag”, for da skjer det aldri. ”En dag” er bare tull, det er nå som gjelder.

Ikke let etter unnskyldninger, for de finnes det tusen av. Da vil du det ikke nok. Da må du si at du har det livet du vil ha, og ikke noe er bedre enn det. Da er du alt et sted de fleste drømmer om: Å ha det bra. Men om du virkelig vil videre, så må du lete etter løsningene, ikke begrensningene. Det som er viktig nok for deg, må du prioritere.

Jeg har ikke alle svarene på min reise, og det er stadig to skritt frem og et tilbake, men jeg har en regel: Stol på prosessen. Det er ikke viktig å vite eksakt hvor vi havner. Kanskje er det et helt annet sted enn der vi trodde når vi startet, men vi havner garantert et bedre sted til slutt enn der vi startet.

Jeg vet jo strengt talt ingenting om hvor jeg er om 5-10 år, om jeg så heldig å leve fortsatt. For det er heller ikke selvsagt for noen av oss. Men jeg vet hva jeg gjør i dag, og ikke minst, hvorfor jeg gjør det: Jeg vil skape det livet jeg ønsker.

Hva med deg? Er du klar for 2.0-versjonen av deg selv? Hvis ja, begynn nå, ikke ”en dag”. Ta ledelsen i ditt eget liv.

Det er aldri for sent å begynne på nytt. I dag er første dagen i resten av ditt liv.

Hva venter du på?

#youcandoit

 

 

 

 

Reklame

4 kommentarer om “Om å begynne på nytt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s