Hva med å lære noe nytt i påsken?

Det er tirsdag i påskeuken og noen av oss sitter fortsatt på hjemmekontoret. Nå er det bare noen admin-oppgaver som skal utkvitteres før påskeferien kan starte.

En av oppgavene er å fornye årsabonnementet til Harvard Business Review. Mens jeg er inne på nettsiden, kommer jeg tilfeldigvis over dette utklippet (som vist over i grått). Det satte seg fast på netthinnen. Selvsagt har jeg noe å gå på her. Selvsagt. Hva med deg? Hvordan kan vi bli bedre på å lære?

Når vi tenker at noe høres kjedelig ut, at vi alt er utlært – eller at noe er utenfor hva vi behersker – ja, da er det på tide å retenke egne tanker.

Hvorfor setter vi så begrensende rammer? Vi vet jo at all læring er nyttig, uansett hvor perifert og rart det ukjente virker. Det utvider horisonten og hjelper oss å forstå sammenhenger bedre.

Hvorfor er det slik at det vi selv syntes er vår styrke, også fort kan bli vår svakhet? Er det fordi vi bli mindre ydmyke, nysgjerrige og søkende, jo mer vi behersker noe?

Og hva med kompetanser vi tenker vi ikke besitter, og derfor enten tenker er kjedelig eller noe som ikke passer oss? I begge tilfeller stopper vi oss selv fra å lære noe nytt.

Så jeg skal ta utfordringen og kaste meg over to nye læringsområder i påsken – et praktisk og et teoretisk:

  • Lære meg alle de tekniske duppedittene som trengs for å være på en hytte med solcelle, parafinovner, gassapparater, aggregat, peis, ovn og annen moro. En hytte hvor det ikke bare er å trykke på en knapp, som vi har blitt så vant til. Høres sikkert superenkelt ut for en som er vant til det, men for meg er det en skikkelig terskel. Dette har jeg godt av.
  • Lære om fondsinvesteringer. Jo mer vi kan om ulike investeringsformer, hvordan ulike markeder nasjonalt og globalt virker, jo bedre forstår vi verden. Dette vil jeg bli bedre på. Det blir garantert prøving og feiling – og høy læringskurve.

Hva med deg? På tide å utfordre egen læring og tankesett? Det kan være noe lite, praktisk eller teoretisk. Gjøre noe nytt, prøve noe nytt, delta i noe? Kanskje blir vi positivt overrasket?

Og er det en ting Covid-isolasjonen gir en gyllen mulighet til – så er det nettopp å retenke hvordan vi kan bli bedre på å lære.

Let´s do this. #abetterlearner

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s