1-0 til Hillary

1a1d106c-0bde-4f5c-83e2-ba09b5c7ebf8

Jeg prøvde å sove noen timer før nattens debatt mellom Hillary og Donald, men det var klin umulig. Med bare seks uker igjen til valget, nærmer vi oss klimakset.

Selv om jeg har klokketro på Hillary og at hun blir valgt som USAs neste president 8. november, kjente jeg også på spenningsnivået. For i valgkamp kan alt skje. Valgkamp er ikke alltid rettferdig eller logisk. Selv ikke i demokratiske land, og særlig ikke i USA med så mye makt og penger på spill.

Debatten startet svært så sivilisert. Kandidatene håndhilste, smilte og opptrådte ”presidential” overfor hverandre. Selv Donald virket rolig og respektfull overfor Hillary.

Kunne dette vare? Nei, selvsagt ikke, selv om det ble en mer profesjonell og ryddig debatt enn vi kunne frykte. Det tjener antagelig Hillary mest på.

Hillary snakket politikk og redegjorde for hva hun vil gjøre som president, som forventet. Donald brukte tiden sin på å kjefte på Clinton og alt som er galt i verden, som han jo mener er hennes skyld, og nevnte knapt et eneste konkret tiltak han ville gjøre for å løse de utfordringene som ble tatt opp. Også som forventet.

Han ble tidvis avkledd politisk og fikk mest applaus for forslaget om å utlevere selvangivelsen sin mot utlevering av de private epostene hennes. Noe som ikke handler om politikk, men om tillit. Hillary svarte strålende og temaet slo tilbake på Donald, som måtte ro seg over i nye ting å klage på.

Hun forholdt seg rolig, tydelig og sikker gjennom hele debatten, på tross av Donalds mange forsøk på å avbryte og sette henne ut av spill. Imponerende at hun ikke lot seg provosere. Det så til og med ut som om hun trivdes på scenen selv under angrepene. Hillary var overbærende uten å virke arrogant, noe hun opplagt har trent på.

Til Donalds fordel har vi likevel sett ham verre. Det er jeg usikker på om han tjener eller taper på overfor sin velgermasse.

Det var ingen skandaler under debatten, kanskje til skuffelse for de som ser dette som underholdning. For de fleste av oss er dette dønn alvor.

Det blir nå uhyre spennende å se hvordan amerikanske velgere vurderer kandidatene.

Det vil forbause meg om ikke Hillary blir vurdert som vinneren av den første presidentdebatten. Donald vant den i alle fall ikke. Til det var Hillary altfor god og proff.

Som Hillary sa: Kritiserte du meg akkurat for å forberede meg til denne debatten? Ja, det gjorde jeg. Og vet du hva jeg også har forberedt meg til? Jeg har forberedt meg til å bli president, og jeg mener at det er en bra ting.

1-0 til Hillary Clinton.

 

 

Reklame

4 kommentarer om “1-0 til Hillary

    • Tusen takk for hyggelig respons og et godt innspill! Ja, forskjellsbehandlingen er uvirkelig stor pga kjønn mellom Hillary og Donald. Dette poenget er dessverre de færreste bevisst. Takk for at du påpeker det 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s