En sabbatsperiode er over

Har du noen gang tatt en real time out i livet? Stoppet opp, tatt et langt åndedrag og gitt både kropp og sjel mulighet til å virkelig summe seg før neste veivalg?

Det har jeg akkurat gjort – og jeg angrer ikke et sekund. Tvert i mot. Det er en av de beste beslutningene jeg har tatt i mitt liv.

I august i fjor satt jeg alene som 45 åring, nyseparert etter 17 år med en fantastisk kvinne uten helt å skjønne hvorfor det skjedde, en sønn på 19 som flyttet hjemmefra, akkurat sluttet i en tilsynelatende drømmejobb som partner i et suksessrikt kommunikasjonsbyrå, fysisk og psykisk nedkjørt etter siste tids påkjenninger – ja, da skjedde det noe fundamentalt med meg. En fryktløshet jeg aldri hadde kjent på før, for jeg opplevde at jeg ikke hadde mer å tape.

Fremtiden som tidligere var penslet så klart ut, var nå et blankt ark. Det eneste jeg visste med sikkerhet var at jeg hadde meg. At min hittil største endringsreise var begynt. Målet var enkelt og klart: Jeg skulle jobbe målrettet for å bli den sterkeste versjonen av meg selv, både fysisk og psykisk. Det målet innebar en beslutning om nok tid. Jeg ga meg selv et halvt år til å bygge meg opp igjen, før jeg tillot meg selv å tenke på neste jobb, kjærlighetslivet og andre grunnleggende elementer i livet.

Resultatet er en sjelsettende tid i livet jeg aldri kommer til å glemme. Resultat er en sabbatsperiode jeg aldri ville vært foruten.

Jeg har ikke ”funnet meg selv” eller sett lyset, for det er en livslang reise, men jeg har landet. Fått en indre ro jeg ikke husker sist jeg hadde. Om noen gang.

Etter å ha lest alle bøkene jeg aldri fikk tid til, reflektert over livet i lange kaffestunder i eget selskap, hatt mange planløse dager, kommet vekk for økt perspektiv, tilegnet meg masse ny kunnskap, trent mye, sovet nok, spist sunnere og gjort ting jeg aldri fikk tid til før, er det mentale og fysiske overskuddet virkelig tilbake. Og hvem skulle trodd det for bare et år siden? Ikke jeg, i alle fall.

Jeg anbefaler deg på det varmeste å ta din unike vri på en sabbatsperiode, når du er moden. Du vil neppe angre. Det er i alle fall den beste investeringen jeg har gjort i meg selv.

sabbat

Reklame

2 kommentarer om “En sabbatsperiode er over

  1. Wow! Til inspirasjon!! Vi kan alle trenge en pause, stresse ned, få kontakt med realiteten igjen. Hvem er jeg, hvor er jeg, hva vil jeg? Til ettertanke!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s